Explode -
Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Ultimate
Explode -
Explode -
Explode -

Prijavljivanje

UNI Carni Tech 473ml

Šifra proizvoda: 294
3.250,00 rsd

Carni Tech - moćan sagorevač masti
Carni Tech je prirodna formula - sagorevač masti, čiju osnovu predstavlja farmaceutski čistu aminokiselinu L-karnitin. Ostali sastojci ove termogene formule su biljni ekstrakti i glicerol. L-karnitin je neophodan faktor u procesu sagorevanja, tj. oksidacije masti, čime učestvuje u metabolizmu masti u energiju, pa je najčešći sastojak sagorevača masti i nezaobilazan je u dijetama za mršavljenje. Pored toga, L-karnitin sprečava kataboličke procese u mišićima, do kojih dolazi pri napornim treninzima, pa je važan i u svakodnevnoj ishrani aktivnih sportista koji imaju mnogostruko veće potrebe za njim nego što njihov organizam može da sintetiše. Karnitin je značajan i zbog toga što čuva glikogenske rezerve u mišićima i redukuje nivoe laktata u krvi. Karnitin povećeva izdržljivost, iskoristljivost kiseonika i anaerobnu snagu. Posebno je preporučljiv i u vegetarijanskoj ishrani koja može da oskudeva u karnitinu, kojeg najviše ima u mesu i mlečnim proizvodima.

Carni Tech pospešuje rast, oblikovanje i definisanje mišićne mase, energetski je stimulativan i povećava telesnu snagu, blagotvorno deluje na rad srca i protok krvnih sudova, poboljšava mentalnu stabilnost i efikasno otklanja masno potkožno tkivo.

Kako funkcioniše i šta sadrži Carni Tech
Carni Tech je namenjen prvenstveno aktivnim sportistima, ali i onima koji žele da oblikuju svoje telo na prirodan i zdrav način. Karnitin aktivno učestvuje u transportu masnih kiselina dugih lanaca, koje predstavljaju najbolji izvor energije. On ih prenosi kroz ćelijske memebrane. Bez njega masti ne bi mogle da se sagorevaju, pa bi umesto da stvaraju energiju bile skladištene kao depoi telesne masnoće tj. salo.

Pored L-karnitina, Carni Tech sadrži još i prirodne kofaktore karnitina. To je mešavina biljnih ekstrakata i glicerol. Glicerol je sportistima poznat kao preventiva od nastanka dehidracije. On ima svojstvo da apsorbuje vodu u krvotoku i da je tamo zadrži. On je ovde prisutan kako bi omogućio da organizam bude dovoljno snabdeven vodom tokom čitavog treninga, što je naročito važno za kardio vežbe.

Biljna mešavina se sastoji od ekstrakta korena žen-šena, jedne od najlekovitijih orjentalnih biljaka za podsticanje telesnih funkcija koja eliminiše umor, stres i održava mentalnu ravnotežu. Žen-šen sadrži 25 triterpenoidnih saponina, tzv. ginsenozida, koji povećavaju iskorištavanje kiseonika i fizičku kondiciju organizma. Carni Tech sadrži i ekstrakt semenki gvarane, tropske biljke koja sadrži kofein i koja se danas smatra jednim od najvećih prirodnih energetskih stimulatora (lipotropik) i ergogenih suplemenata. U njegov sastav ulazi još i ekstrakt lista zelenog čaja čiji je aktivni sastojak katehin, antioksidantni bioflavonoid, jedna od najdelotvornijih antiholesterol supstanci. Carni Tech sadrži i ekstrakt kore bele vrbe, čiji je aktivni sastojak glukozid salicin iz koga organizam izdvaja salicilnu kiselinu koja ublažava upale i bolove.

Kako Carni Tech deluje na organizam
- povećava izdržljivost i energiju (ne sadrži efedru)
- učestvuje u oksidaciji masti, tj. sagoreva ih uz oslobađanje energije
- smanjuje nivo holesterola i triglicerida u krvi
- smanjuje zamor u mišićima time što redukuje mlečnu kiselinu
- kao pufer mlečne kiseline, ublažava upalu mišića i bol u zglobovima
- ima antikatabolički efekat, smanjuje zamor
- stimuliše prirodno lučenje adrenalina
- povećava do maksimuma unos i iskorišćenje kiseonika
- štedi glikogenske rezerve

Preporučeno doziranje i način upotrebe
Uzimati 2 do 4 supene kašike dnevno 30 do 60 minuta pre treninga (3 supene kašike obezbeđuju oko 2 g karnitina).

Podaci o nutritivnoj vrednosti
Broj doza po pakovanju: 11,5
Sastav (2 supene kašike ili 30 ml):
 
Carnitine (as L-Carnitine) 1.3g
Guarana (Seed) 50mg
Oriental Ginseng (Root) 100mg
Green Tea (Leaf) 75mg
White Willow (Bark) 50mg
Ostali satojci:
Purified Water, Glycerol, Citric Acid,
Sodium Benzoate and Natural Flavors.