Trenutno nemate proizvoda u korpi.
0 stavki | 0,00 rsd |
Kazein je osnovni gradivni protein mleka koji čini 80% svih njegovih proteina, i proteina mlečnog seruma (surutke) koji čine 20%
Mleko sadrži oko 3-3,5% (30-35 g/l) proteina što čini oko 28% suve materije. Ovo ukazuje da je mleko namirnica bogata proteinima, međutim konzumiranje mleka znači ujedno i unos laktoze i mlečnih masti koje spadaju u kategoriju loših, zasićenih masti a to je ono što želimo da izbegnemo. Naziv kazein potiče od latinske reči „caseus“ što znači sir, jer se zgrušavanjem kazeina omogućava proizvodnja sira i predstavlja osnovni protein u njemu. Kazein je najvažniji protein mleka ne samo zato što je u najvećem procentu zastupljen već i zbog njegovih tehnoloških osobina (proizvodnja sira, mlečno – kiselih proizvoda)
Kazein je kompletan protein jer sadrži sve aminokiseline koje ulaze u sastav proteina. Važno je da se razume razlika između kompletnog proteina i njegove biološke vrednosti, koja zavisi od odnosa i zastupljenosti pojedinih aminokiselina u njemu.
Kazein sadrži relativno velike količine glutaminske kiseline i prolina, pored toga sadrži i znatne količine leucina, lizina, valina i asparaginske kiseline.
Kao i svi proizvodi BioTechUsa i Casein Fusion se sastoji od bezbednih i pažljivo biranih sastojaka.