Explode -
Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Ultimate
Explode -
Explode -
Explode -

Prijavljivanje

TW Saw Palmetto Berries 600mg 100kap.

Šifra proizvoda: 79803
1.350,00 rsd

Saw Palmetto ili testerasta palma (lat. Serenoa repens) je biljka poreklom iz Severne Amerike. Domoroci na Floridi su koristili njene bobice još pre nekoliko vekova u ishrani, a kasnije su je Indijanci prihvatili kao lekovitu biljku. Korišćena je kao tonik, sirup za iskašljavanje i antiseptik.

Danas se najčešće upotrebljava kao podrška terapiji benigne hiperplazije prostate (BHP) i za hronične infekcije mokraćnih puteva. Aktivni sastojci su liposterolni ekstrakt koji obezbeđuje masne kiseline, sterole i estre. Veruje se da ovaj ekstrakt u prostati smanjuje količinu dihidrotestosterona (aktivnog oblika testosterona, DHA) i inhibira dejstvo zapaljenskih supstanci koje mogu da doprinesu benignoj hiperplaziji prostate.

U Evropi su preparati sa ekstraktom testeraste palme postali jedan od vodećih metoda za lečenje ranih stadijuma BHP, ali uvek ih treba koristiti uz postojeću terapiju i konsultaciju lekara specijaliste. Krajem prošlog veka sprovedene su brojne kliničke studije koje su dokazale da 320 mg liposterolnog ekstrakta plodova ove palme dnevno može bezbedno i efikasno da leči simptome BHP. Trogodišnja studija u Nemačkoj pokazala je da uzimanje 160 mg ekstrakta ove palme dva puta dnevno smanjuje noćno mokrenje kod 73% pacijenata i značajno poboljšava protok mokraće. Neka od dejstva ekstrakta testeraste palme:

- inhibira delovanje testosterona na prostatu kod benigne hiperplazije prostate
- sprečava vezivanje DHA za androgene receptore, što obezbeđuje preventivu gubitka kose
- utiče na balansiranje hormona, podjednako i kod muškaraca i kod žena
- smanjuje upalu bešike i potpomaže protok urina
- kod žena stimuliše rast dojki i koristi se za tretiranje preosetljivosti materice
- podrška je terapiji impotencije, frigidnosti, a može se koristiti i kao afrodizijak
- može da pomogne kod tiroidne deficijencije
- koristan je kod lečenja hiperemije u grudima, za lečenje kašlja, astme i bronhitisa

Ekstrakt ove palme je bezbedan za upotrebu i, osim eventualnih blagih gastrointestinalnih smetnji ukoliko se uzima na prazan stomak, nema poznatih negativnih efekata.

Preporučena doza i način upotrebe
2-3 kapsule 3 puta dnevno.