Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Ultimate
Explode -
Explode - Savetovanja
Explode -
Explode -

Prijavljivanje

TW Cat's Claw (Una de gato) 100 kap

Šifra proizvoda: 323
1.650,00 rsd

Mačja kandža (lat. Uncaria tomentosa) je drvenasta puzavica rasprostranjena u kišovitim šumama Perua. U medicinske svrhe koristi se kora njenog korena. U narodnoj medicini Južne Amerike koristi se za otklanjanje crevnih tegoba, tretiranje čira na želucu, upala zglobova i za zarastanje rana. Stanja u kojima može da bude od pomoći kao preventivno sredstvo:

- oslabljen imunitet
- urinarne infekcije i razne upale (artritis)
- gastritis i problemi sa varenjem
- poremećaji menstrualnog ciklusa

Aktivni sastojci kore korena mačje kandže su alkaloidi, glikozidi (triterpeni, procijanidini) i tanini. Oksindolski alkaloidi i glavni alkaloid ove biljke rinhofilin najviše su analizirani i utvrđeno je da mogu biti od koristi kod smanjenja krvnog pritiska i glavobolja. Smatra se da su ovi alkaloidi odgovorni i za inhibiranje virusnih infekcija na osnovu analiza in vitro koje je 1985. godine sproveo Wagner, koji se fokusirao na dejstvo biljnih proizvoda na podsticanje imuniteta. Njegovom studijom utvrđeno je da alkaloidi povećavaju fagocitozu, tj. sposobnost ćelije da apsorbuje i uništi bakterije ili neke strane čestice. Njegov rad obuhvata proučavanje polisaharida, terpenoida, alkaloida i polifenolnih jedinjenja iz biljaka, između ostalih iz ehinaceje, eleutera i gujine trave (silimarin) i njihovu imunostimulirajuću aktivnost.

Biljni triterpeni iz mačje kandže pokazuju antiinflamatorni efekat jer imaju steroidnu strukturu jedinjenja. Iz ove biljke izolovana je i kiselina pod nazivom karofilin koja ima antialergijsko dejstvo. Iako je u savremeno doba veoma popularna upotreba mačje kandže kod kancera i AIDS-a, nema dovoljno ispitivanja koja bi medicinski potvrdila ovakvu primenu.

Preporučena doza: 1 kapsula dnevno.

Nisu poznati značajniji neželjeni efekti. Kod prevelike doze eventualno može da se javi dijareja. Kontraidikovana je jedino upotreba kod autoimunih oboljenja, multipleks skleroze i tuberkuloze. Treba da se izbegava istovremena primena sa hormonskim preparatima, insulinom i vakcinama. Deca i osobe starije od 65 godina treba da počnu sa uzimanjem minimalne doze (1 kapsula dnevno), pa po potrebi postepeno da je povećavaju ili po preporuci lekara.

Podaci o nutritivnoj vrednosti
Broj doza po 100
Sastav (1 kapsula)
 
Mačija kandža (Uncaria tomentosa) (kora) 500 mg
Ekstrakt bibera Bioperin® 1,67 mg
Ostali sastojci:
želatin, trigliceridi srednjeg lanca, vitamin E i ruzmarinovo ulje (kao kozrervansi).