Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Ultimate
Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Savetovanja

Prijavljivanje

SCI Ginseng 500mg 100 kap.

Šifra proizvoda: 56
1.590,00 rsd

Utvrđeno je da je važno uzimati dovoljno velike doze ženšena za pozitivne učinke na sportiste. U ženšenu se, naime, nalazi 12-13 različitih delotvornih materija, tzv. gin senozida, koji se čak i u korenju najkvalitetnijih biljaka nalaze u veoma niskim koncentracijama (čine svega oko 1-2 % sadržaja ekstrakta).

Tokom treninga i takmičenja ženšen štedi nivo šećera u krvi na taj način što podstiče intenzivnije iskorišćavanje masnih kiselina (kao i izgaranje rezervnih masti koje su izvor ovih slobodnih masnih kiselina) u procesu stvaranja energije za rad mišića. Rezultati istraživanja pokazali su da ženšen pojačava funkciju pluća tako što povećava koncentraciju kiseonika u tkivima, čime se kontroliše stvaranje mlečne kiseline i značajno smanjuje proces anaerobne glikolize. Time se štede mišici, mišićni umor nastupa znatno kasnije i manje je izražen, a oporavak je mnogo brži.

Preporučena upotreba: Odrasli-Uzeti 1 kapsulu dva puta dnevno uz obrok. Ne preporučuje se upotreba duže od tri meseca. Nakon dvonedeljne pauze može se ponovo uzimati.