Explode -
Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Ultimate
Explode -
Explode -
Explode -

Prijavljivanje

NAT Ginkgo Biloba 60mg 200kap.

Šifra proizvoda: 20200
1.900,00 rsd
  • pomaže kod glavobolje
  • poboljšava pamćenje
  • reguliše krvni pritisak
  • poboljšava cirkulaciju krvi u ekstremitetima i mozgu

Ginkgo Biloba je drvo sa Dalekog Istoka i najstarija je vrsta drveta na našoj planeti. Drevni kinezi koristili su lišće i semenke ovog drveta za lečenje i poboljšanje mentalnih funkcija čoveka. Lekovito dejstvo Ginkgo dobija od tzv. glikozidnih flavona. Ginkgo Biloba poboljšava prokrvljenost i snabdevanje mozga glukozom i kiseonikom. Aktivne supstance iz biljke šire krvne sudove i sprečavaju slepljivanje trombocita koji su odgovorni za stvaranje tromba u krvi. Regulacijom prometa kiseonika kroz telo sprečava se nastajanje štetnih radikala i ubrzava regeneraciju tkiva.

Ginkgo Biloba pomaže kod glavobolja izazvanim slabom perifernom cirkulacijom, poboljšava pamćenje, reguliše krvni pritisak, a brojne studije su pokazale da Ginkgo pozitivno deluje kod “zujanje” u ušima. Natrol Ginkgo Biloba sadrži ekstrakt iz lišća biljke što podrazumeva koncetrovanu količinu aktivnih sastojaka.

Moramo naglasiti dejstva Ginkga u borbi sa štetnim slobodnim radikalima (jak antioksidant). On neposredno štiti mozak, nervni sistem i kardiovaskularni sistem od oksidativnog stresa koji se naročito povećava sa starenjem, tako da je Ginko Biloba jedan od omiljenih suplemenata kod starijih osoba.

Preporučena upotreba: 1 kapsula dnevno uz obrok.

Napomena: proizvod je bez dodataka konzervansa, veštačke boje i ukusa, šećera, skroba, soje, glutena, kvasca, pšenice, kukuruza, mleka i jaja.
Sastojci

Sadržaj po dozi

(1 kapsula)

%PDU

Suvi ekstrakt lista ginko (Ginko biloba), 50:1, standardizovan na 14 mg favonskih glikozida

60 mg

*

*Preporučeni dnevni unos nije ustanovljen
Ostali sastojci: sredstva protiv zgrudvavanja: silicijum-dioksid i magnezijum stearat, pirinčano brašno, želatin (sastojak kapsule).

 

Ne sadrži: kvasac, pšenicu, kukuruz, mleko, jaja, gluten, veštačke boje i arome, dodatni šećer ili skrob.

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama i osobama sklonim krvarenjima. Ne preporučuje se upotreba pre hiruških intervencija (najmanje nedelju dana, i u slučaju vađenja zuba). Moguće su interakcije preparata sa lekovima, i to: pojačanje delovanja antiagregacionih lekova (aspirin), antikoagulanasa (varfarin) i tiazidnih diuretika. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.