Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Ultimate
Explode -
Explode -
Explode -
Explode - Savetovanja

Prijavljivanje

NAT CoEnzyme Q-10 50mg 60kap.

Šifra proizvoda: 109
2.550,00 rsd

Jednostavno nezaobilazan dodatak za zdravlje srca i regeneraciju celija!

Q-10 je fiziološki sastojak svake žive ćelije i ima primarni značaj u metabolizmu energije.

Peter D. Mišel 1978, godine dobio je Nobelovu nagradu za otkrivanje i objašnjenje uloge ovog enzima u stvarnju ćelijske energije. Koenzim Q-10 je na početku energetskog lanca koji obezbeđuje energiju i ishranu ćelija, i bez njega nema iskorišćavanja energetskih sirovina.

Do oko 35 godine života Koenzim Q-10 u dovoljnim količinama se stvara u svim telesnim ćelijama pa nema potrebe za dodatnim unosom i to se ispoljava dobrim zdravljem ali se preporučuje aktivnim sportistima jer su pod svakodnevnim stresom i opterećenjem. Nakon ovog doba dolazi do pada optimalnog nivoa Koenzim Q-10 i to dovodi do usporavanja metabolizma,starenja celija i pada imuniteta,kada stradaju organi koji su pod najvećim pritiskom( srce, pluća i jetra)

Dokazano je da se između 39. i 43. godine starosti smanjuje koncentracja Koenzim Q-10 u srcu za 32%, u bubrezima za 27%...

Istraživanja koja su rađena u SAD od strane stručnog tima Dr. Langsjoena, su dokazala da je uzimanjem Koenzim Q-10 od 1100 bolesnika sa srčanom insuficijencijom značajno poboljšanje opšteg stanja miokarda nastupilo u 80% slučajeva!!!

Koenzim Q-10 spada među vitamine i nazivaju ga "vitaminom energije",a spada i među najjače antioksidante.  Preporučuje se uzimanje preparata preventivno, da ne bi došlo do srčanih obolenja. Koenzim Q-10 pozitivno deluje na srčani mišić, krvni pritisak, imunitet i smiruje alergijske reakcije organizma.

Preporučena upotreba: 1 kapsula od 30 mg dnevno sa obrokom za prevenciju. Sportistima od 30 mg do 50 mg dnevno sa obrokom.